«Ставимо собі за мету членство в Європейському Союзі, хоч би який складний і довгий був цей шлях. Ми використовуємо всі наявні можливості для того, щоб наблизити наше входження до Об’єднаної Європи», — наголосила політик під час зустрічі.

Олена Кондратюк подякувала керівнику делегації Андріусу Кубіліусу та всім членам Бюро за послідовну підтримку України з боку ЄС на шляху реформування та наближення до європейських стандартів. Окремо вона відзначила й надійну підтримку України з боку Євросоюзу у протистоянні російській агресії.

«У керівництві парламенту я представляю опозицію. Однак хочу запевнити вас, що, незважаючи на те, хто в нас у більшості або меншості, на зовнішній арені ми представляємо єдину Україну. Ми єдині в наших євроінтеграційних прагненнях», — підкреслила О. Кондратюк.

Зі свого боку Андріус Кубіліус зазначив, що делегація ЄВРОНЕСТ, яка складається не лише з країн ЄС, а й із представників Грузії, Молдови, Азербайджану, є надзвичайно прихильною до України, розуміє виклики, з якими стикається наша держава і які пов’язані з війною, та готова всіляко допомагати європейській інтеграції України.

«Успіх України та країн Східного партнерства є дуже важливим для нас. Ми докладаємо максимум зусиль на цьому напрямі та очікуємо на продовження нашого партнерства», — відзначив Андріус Кубіліус.

Під час зустрічі сторони також обговорили кризу цінностей у Раді Європи та ПАРЄ. Заступниця Голови Верховної Ради України проінформувала колег про підсумки візиту української делегації на Конференцію глав парламентів країн Ради Європи та співпрацю з групою «Балтік+». Олена Кондратюк укотре нагадала, що для України залишається принципово неприйнятним повернення Росії до ПАРЄ.

Сторони також домовилися про координацію зусиль та вироблення спільної позиції в рамках підготовки до саміту «Східного партнерства» у 2020 році.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.