Від імені Верховної Ради України щиро вітаю вас із ювілеєм легендарного Університету!

Сьогодні ми всі разом відзначаємо 185-ту річницю з дня заснування одного з найавторитетніших закладів вищої освіти в нашій країні. Це приємна нагода не тільки перелічити численні наукові здобутки, згадати цілу плеяду видатних викладачів і випускників, діячів мистецтва і науки, а й будувати сміливі плани на майбутнє.

Непересічна значущість Університету визначається високою місією бути епіцентром інтелектуального, культурного, суспільного життя держави. Наш славетний «червоний» корпус, як візитівка, дав старт свого професійного майбутнього тисячам випускників, серед яких є й я.

Радію, що й на сьогодні наш славний Університет залишається осередком формування національної свідомості українців, культури, освіти і прогресивної думки. Протягом багатьох років він посідає високі місця у світових рейтингах, є прикладом для інших закладів освіти.

Щиро бажаю університетській спільноті й надалі бути дороговказом для нових поколінь, наших земляків, залишатися лідером науки та освіти, інновацій у сьогоденну цифрову еру нашого життя, а студентам —  достойно представляти незалежну Україну у світі, бути гідними наступниками тих, хто мав честь навчатися та працювати в Університеті Шевченка.

І як викарбовано на медалі з нагоди закладення будівництва університету, — «У світлі твоєму побачимо світло!».

Зі святом!