Упродовж новорічно-різдвяних свят на Вінниччині вилучено з незаконного обігу алкогольних виробів на загальну суму 70 тисяч гривень.
Уже в перший день нового року співробітники підрозділів протидії незаконному обігу підакцизних товарів головного управління Міндоходів у Вінницькій області встановили та припинили чотири факти реалізації нелегальної алкогольної продукції. У всіх випадках торгували горілкою преміум-класу без акцизних марок. Її ціна була удвічі й навіть утричі дешевша від аналогів у торговельній мережі.
— Це означає, що у привабливій упаковці покупцям пропонували звичайнісінький сурогат, — каже прес-офіцер названого управління Ольга Шишківська. — Крім того, продавці дешевих «градусів» не мали дозвільних документів на їх реалізацію. Тож у разі отруєння покупець не знатиме, до кого можна пред’явити претензії.
За словами співрозмовниці, продавали алкогольні вироби невеликими партіями у невстановлених місцях — на ринках або в кіосках. Один із продавців пропонував алкогольні вироби за низькою ціною через мережу Інтернет. Оперативники встановлюють канали незаконного надходження продукції до продавців.