Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія (Харківська обл.), м. Сватове (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки

Постанова Верховної Ради України

З метою здійснення парламентського контролю щодо дослідження та здійснення неупередженого та прозорого розслідування обставин та причин пожежі (вибухів) на складах боєприпасів, нанесення збитків обороноздатності України та, зокрема, Державному бюджету України, відповідно до частини третьої статті 89 Конституції України та статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
 
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів у період з 2014 по 2018 роки в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія (Харківська обл.), м. Сватове (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) — (далі — Тимчасова слідча комісія).
2. Визначити основними завданнями Тимчасової слідчої комісії:
1) проведення перевірки відомостей щодо пожежі (вибухів) на складах боєприпасів на стратегічних об’єктах Міністерства оборони України, а саме: в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія (Харківська обл.), м. Сватове (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.);
2) проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України щодо пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія (Харківська обл.), м. Сватове (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.);
3) встановлення обставин, збір інформації та отримання пояснень від осіб, а також від підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана з колом питань, для розгляду яких утворено Тимчасову слідчу комісію;
4) ініціювання питань про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.
3. Встановити, що Тимчасова слідча комісія є повноважною в кількості 12 членів Тимчасової слідчої комісії, обраних до її складу за пропозиціями депутатських фракцій (депутатських груп).
4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Арахамію Давида Георгійовича (депутатська фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»), заступником голови — народного депутата України Рахманіна Сергія Івановича (депутатська фракція Політичної Партії «ГОЛОС»).
5. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
 
Безуглу Мар’яну Володимирівну - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Березіна Максима Юрійовича - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Бурміча Анатолія Петровича - фракція Політичної партії 
«ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА 
— ЗА ЖИТТЯ»;
Веніславського - фракція 
Федора Володимировича ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Верещук Ірину Андріївну - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Герасименка Ігоря Леонідовича - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Забродського Михайла Віталійовича - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«ЄВРОПЕЙСЬКА 
СОЛІДАРНІСТЬ»;
Завітневича Олександра Михайловича - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Здебського Юрія Вікторовича - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
«СЛУГА НАРОДУ»;
Наливайченка - фракція політичної партії
Валентина Олександровича Всеукраїнське об’єднання 
«Батьківщина».
 
6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії — шість місяців з дня її утворення.
8. Кабінету Міністрів України, Міністерству оборони України, Генеральному штабу Збройних Сил України, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству юстиції України, іншим органам влади, установам та організаціям незалежно від форм власності сприяти діяльності Тимчасової слідчої комісії.
9. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше шестимісячного терміну з дня її утворення.
10. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.
 
м. Київ, 31 жовтня 2019 року. № 262-ІХ.