Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією ухвалив рішення надати роз’яснення стосовно порядку подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Під час засідання зазначалося, що порядок подання таких декларацій визначено в абзаці другому частини першої статті 12 Закону «Про засади запобігання і протидії корупції».

Відповідно до роз’яснення, особи, зазначені у пункті 1 та підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 4 закону, щорічно подають декларацію за місцем роботи (служби).

Суб’єкти декларування, які в січні—березні наступного за звітним року не подали декларацію через перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною, через тимчасову непрацездатність, перебування за межами України, під вартою, подають декларацію до 31 грудня цього року.

Суб’єкти декларування, які звільняються з роботи (служби) у січні—березні поточного року — подають декларацію за звітний рік (тобто за рік, який передує року звільнення) та декларацію за поточний рік; у квітні—грудні поточного року — подають декларацію за поточний рік, тобто за рік, у якому відбулося звільнення.

Суб’єкти декларування (за винятком осіб, зазначених у підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 4 закону), які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, через рік після її припинення подають декларацію за рік, що минув, за місцем попередньої роботи (служби).

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.