9 листопада. «Десна» — «Дніпро-1». 1:1. Чернігів. «Юрій Гагарін». 2 754 глядачі. Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Хльобас, 48 — Шаповал, 45+2.

«Маріуполь» — «Карпати». 2:2. Маріуполь. «Володимир Бойко». 4 077 глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Чурко, 15, Мишньов, 54 — Назарина, 59, 90+3 (п).

«Львів» — «Ворскла». 2:0. Львів. «Україна». 540 глядачів. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Ренан, 19, Педро, 41 (п). Вилучено Луізао («Ворскла», 35, два попередження).

10 листопада. «Зоря» — «Колос». 2:0. Запоріжжя. «Славутич Арена». 2 411 глядачів. Рефері — Юрій Іванов (Донецька область). Голи: Юрченко, 31 (п), Кочергін, 90+1. На 75-й хвилині Волков («Колос») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Гавриша («Колос», 55, друге попередження), Морозка («Колос», 77, пряма червона картка).

«Олімпік» — «Олександрія». 0:0. Київ. «Валерій Лобановський». 350 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Вилучено Паньківа («Олександрія», 4, пряма червона картка), на 84-й хвилині наставника «Олександрії» Володимира Шарана.

«Шахтар» — «Динамо». 1:0. Гол: Кривцов, 18.

«Шахтар»: П’ятов, Додо (Болбат, 88), Матвієнко, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Тете, Коваленко, Маркос (Майкон, 90+6), Тайсон, Мораес (Дентіньо, 31). Тренер — Луїш Каштру.
«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко (Буяльський, 59), Шепелєв (Гармаш, 68), Шапаренко, Караваєв, Вербич, Циганков, Родрігес (Бєсєдін, 62). Тренер — Олексій Михайличенко.

Вилучено Тайсона, 82 (неспортивна поведінка).

Рефері — Микола Балакін (Київська область).

Харків. ОСК «Металіст». 21 307 глядачів. 10 градусів.

Особливо нервовим виявився матч у Харкові. Про красивий футбол  годі й говорити. Натомість було багато жорстких дій, а під кінець зустрічі стався справжній скандал. Якісь образливі вигуки на адресу окремих гравців «Шахтаря» лунали з трибуни, де сиділи динамівські фанати.

Рефері навіть був змушений зупинити зустріч і вивести команди з поля. А коли за кілька хвилин футболісти повернулися на газон, Балакін вилучив Тайсона. Покарав його за те, що бразилець перед паузою показав непристойний жест динамівським уболівальникам.

Доля матчу вирішилася після розіграшу стандарту. «Гірники» подали кутовий, а Кривцов у високому стрибку влучно пробив головою.

Після цього Родрігес мав дві чудові нагоди забити, але динамівець пробачив суперника, змарнувавши ті моменти.

Варто зважити на те, що донеччани перед цією зустріччю мали для відновлення на день більше, ніж кияни. Це, либонь, досить важливий аргумент на користь переможців...

Олексій Михайличенко:

— Нам потрібно було відігруватися, сильніше діяти в атаці та боротися за результат до кінця. Замінив Миколенка не через жовту картку. Віталій зазнав травми. Дві наші заміни були вимушеними.

Шанси на чемпіонство? На таке стандартне запитання буде стандартна відповідь. Доки є шанси, ми боротимемося. Чому ні? Сьогоднішня зустріч — це більше, ніж просто гра за три очки. Поєдинки «Динамо» з «Шахтарем» — це інша категорія матчів...

***

Тепер «Шахтар» випереджає «Динамо» вже на 13(!) очок. Найімовірніше, киянам не вдасться ліквідувати таке величезне відставання.

***

У чемпіонаті настає перерва, пов’язана з матчами національної збірної. Як відомо, вона 14 листопада в Запоріжжі зіграє контрольний матч проти Естонії.

А 17 листопада в Белграді поєдинком проти Сербії збірна України завершить виступи у відбірному раунді на Євро-2020. Як відомо, наша команда достроково виграла змагання в групі В і візьме участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи.