«Головна причина у тому, що управитель активами двох ТЕЦ підприємство «Гарант Енерго М» неспроможне розпочати роботи із запуском системи теплопостачання у Новояворівську та Новому Роздолі», — так вважає директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ОДА Назарій Романчук.

Усі необхідні кроки місцева влада зробила і привернула увагу до проблеми, яка затягнулася на два роки, відколи активи ТЕЦ були заарештовані й передані новому управителю.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вважає, що Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повинно негайно змінити управителя активами ТЕЦ, який не може виконати покладені на нього зобов’язання. Ось чому два міста зі 60 тисячами жителів стоять холодними.

Також прийнято рішення доручити обласній поліції забезпечити цілодобову охорону переданих «Гарант Енерго М» активів ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» та «Енергія-Новий Розділ», які входили до складу компаній, що належать братам Дубневичам.

АРМА, не знайшовши для передачі заарештованих активів надійного управителя, створило проблему, при цьому страждають десятки тисяч людей.