Поліцейські роти поліції особливого призначення ГУНП у Рівненській області під час патрулювання зафіксували, як 44-річний житель села Велика Омеляна на вулиці Гагаріна у Рівному заправляв транспортні засоби з пересувної АЗС, яку облаштував у власному авто Fiat Dukato. Всередині мікроавтобуса містилася бочка, в якій правоохоронці виявили 700 літрів пального. На чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А за кілька годин до цього на вулиці Пирогова у Рівному поліцейські виявили ще одну нелегальну АЗС. За порушення порядку провадження господарської діяльності на 42-річного чоловіка поліцейські також склали адміністративний протокол.

Загалом за період проведення заходів у протидії незаконній діяльності АЗС і торгівлі пально-мастильними матеріалами на території Рівненщини підрозділи поліції зареєстрували 82 повідомлення щодо функціонування підпільних автозаправок. За п’ятьма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Крім того, на порушників поліцейські склали 42 адміністративні протоколи. За результатами розгляду 17 із них уже накладено штрафів на суму 121 720 гривень, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.