Завтра національну збірну України вперше прийматиме Запоріжжя. Наша головна команда на «Славутич-Арені» в контрольному поєдинку зіграє проти збірної Естонії. Це буде корисна репетиція для українських футболістів перед відбірним матчем на Євро-2020.

Наша команда злетілася до Києва ще в понеділок. Резиденцією «синьо-жовтих» став столичний готель «Опера», де вони мешкали напередодні поєдинку проти Португалії.

За винятком Олександра Зінченка, який проходить курс реабілітації в Англії, всі інші футболісти, які мають ушкодження різної важкості, прибули до розташування головної команди країни, навіть нападник «Шахтаря» Жуніор Мораес, який напередодні зазнав травми і вибув на два тижні.

Ну а потім, як відомо, 17 листопада в Белграді українці проведуть зустріч проти команди Сербії. Вона стане для підопічних Андрія Шевченка останньою в групі В. Приємно ще раз нагадати, що «синьо-жовті» достроково посіли перше місце і візьмуть участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи.

Для нас цей поєдинок уже не має турнірного значення. Воно то так, але є такі поняття, як гідність, репутація.

До речі, про це наголосив оборонець збірної України і київського «Динамо» Віталій Миколенко: «Яка наша мотивація? Це те, що на нас дивиться вся Україна. Адже ми встановили високу планку. Тепер повинні постійно дотримуватися відповідного рівня...».

Ну а у сербів залишилася мотивація. Вони не забули ганебної поразки 7 червня у Львові від наших (0:5), тому прагнутимуть реваншу. А головне, що збірна Сербії нині має 10 очок у відборі і в неї залишився ще шанс на другу путівку на Євро. Вона веде суперечку за друге місце з чинним чемпіоном Європи — Португалією (11 очок).

Завтра португальці вдома приймають Литву, а серби — Люксембург. Якщо виграють господарі, тоді все вирішиться 17 листопада в поєдинках Сербія — Україна, Люксембург — Португалія.

***

Перед матчем з естонцями у збірній України сталися певні кадрові зміни. Андрій Шевченко додатково викликав півоборонців Романа Безуса з бельгійського клубу «Гент», Дмитра Іванісеню з луганської «Зорі» та нападника київського «Динамо» Артема Бєсєдіна.

***

Відомо, що матч збірних України та Естонії обслуговуватиме суддівська бригада з Іспанії. Рефері — Гуан Мартінес Мунуера. На лініях йому допомагатимуть Теодоро Собріна Маган та Роберто Алонсо Фернандес. Обов’язки четвертого арбітра виконуватиме українець Віталій Романов із Дніпра.

Цей матч наживу транслюватиме телеканал «Футбол-1». Початок о 18:55.