Міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV також повідомив, що приблизні дати проведення такої зустрічі вже існують, але він не може їх озвучити. Він зазначив, що зараз м’яч на боці Росії. При цьому Вадим Пристайко вважає, що після того, як Україна виконала відведення військ, Росія загнана в кут.

А якщо зустріч наприкінці листопада не відбудеться, то до кінця року лідери зібратися вже не зможуть, і тоді навряд чи можна сподіватися, що зустріч «четвірки» колись узагалі відбудеться, повідомляє «Дзеркало тижня», посилаючись на свої джерела. Однак, якщо зустріч відбудеться, то на ній планують обговорити виконання Мінських угод, «формулу Штайнмаєра», особливий статус Донбасу, український контроль над кордоном із РФ і місцеві вибори в ОРДЛО.

Тим часом стало відомо, що 11 листопада президент РФ Володимир Путін мав телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель. На сайті Кремля повідомляється, що розмова відбулася з ініціативи Меркель і серед головних тем, які обговорювалися, — підготовка до зустрічі «нормандської четвірки» і ситуація на сході України. Прес-служба президента РФ війну на Донбасі знову називає «внутрішньоукраїнським конфліктом» і акцентує увагу, що під час бесіди була «підкреслена необхідність закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України», щоправда, не уточнює — ким саме із співрозмовників. Також темою розмови стали тристоронні газові перемовини.

Фото УНІАН