На полицях виставлено понад 1500 україномовних книжок.

Як повідомила прес-служба міськради, за сприяння Українського культурного фонду ініціатором відкриття бібліотеки виступило товариство «Книгооборот». Загалом передано книжок та майна на 260 тис. грн.

У «книжковій палаті» проводитимуть зустрічі з письменниками, майстер-класи й арт-терапію. Головна ідея проекту — створення бібліотек у дитячих стаціонарах, щоб юні пацієнти менше користувалися мобільними телефонами та більше читали.

Перший робочий день «книжкової палати» розпочався літературним читанням з письменницею Юлією Чернінькою, автором книжки «Лицар Смарагдієвого ордену».

«Створення «книжкової палати» — це прекрасна ініціатива, бо не лише гаджетами єдиними повинна жити дитина. Охорона материнства і дитинства — один зі стратегічних напрямів соціальної політики Львова. Протягом трьох років ми інвестували в розвиток міської дитячої лікарні понад 44 млн грн, з них 39 млн грн — на закупівлю сучасного медичного обладнання», — прокоментував начальник управління охорони здоров`я міськради Володимир Зуб.

Фото прес-служби міськради.