На знімку: подяка Леслі Нолан від народного депутата Зіновія Андрійовича.

У Надвірнянській міській раді відбулася зустріч із представницею Корпусу миру Леслі Нолан, під час якої підсумували дворічну співпрацю волонтерки з громадською організацією «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» у рамках проекту «Розвиток громад».

Леслі Нолан родом із Нью-Йорка, мистецтвознавець; разом із чоловіком виховують двох дітей, мешкають у штаті Коннектикут. В Надвірній вона допомагала громаді в написанні та реалізації найрізноманітніших грантових проектів та програм, сприяла з пошуком міжнародних партнерів та налагодженню співпраці з різними організаціями, що в підсумку вилилося в залучення інвестицій до міста.

Леслі організувала курси англійської мови, зацікавилася відновленням єврейського кладовища як історичної спадщини. Тепер тут реалізують відповідний проект. Важливою була її допомога в програмах розвитку культури, участь в екологічних акціях, відновленні юнацької бібліотеки, розробці логотипа й брендингу міста «Надвірна — шлях до Карпат». Стала співорганізатором фестивалю американської музики, на якому виступив колектив зі штату Арізона.

У зв’язку із закінченням терміну роботи Леслі Нолан подякували колишній міський голова Надвірної, а нині народний депутат Зіновій Андрійович, а також виконувач обов’язків міського голови Тарас Пекарський.

«Леслі Нолан — джерело іншого життєвого досвіду, нових ідей. Наша американська гостя своєю щирою працею допомагала розвиватися Надвірнянщині. Активна громадська позиція, професіоналізм, самовідданість волонтерки стали й для нас прикладом і стимулом для роботи. Громада показала свою зацікавленість у такому проекті. Тож вірю, що співпраця між міською радою та Корпусом миру США й надалі приноситиме користь», — підсумував Зіновій Андрійович.

Фото прес-служби Надвірнянської міськради.