Мета процедури — з’ясувати, чи зловживав президент службовим становищем з особистою чи політичною вигодою, підштовхуючи іноземний уряд до розслідування проти своїх супротивників, і чи є ці дії непоправними злочинами, інформує «Радіо Свобода».

Було оголошено, що слухання почнуться о 9-й ранку за місцевим часом (о 16.00 за Києвом) зі свідчень тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора. Також першого дня конгресмени хотіли почути заступника помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії Джорджа Кента. Обидва дипломати вже давали свідчення у жовтні на закритих слуханнях і сказали, що Білий дім намагався тиснути на владу України.

15 листопада на слуханнях виступить колишній посол США в Україні Марі Йованович. Раніше вона заявила слідчим, що перед відкликанням з посади відчувала брак підтримки з боку Державного департаменту, а після того — погрози з боку Трампа, повідомляє «Радіо Свобода».

На наступний тиждень заплановано три дні громадських слухань. 20 листопада свідчитимуть посол США в ЄС Гордон Сондленд, заступник помічника міністра оборони США Лора Купер і заступник держсекретаря Девід Гейл, 21 листопада — колишній чиновник Ради нацбезпеки Фіона Гілл.