Голова підкомітету з адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін побував на Івано-Франківщині. Разом із членами правління Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття зустрілися з головами об’єднаних територіальних громад та держслужбовцями, де обговорили низку проблемних питань.

Найгостріша проблема — ремонт доріг місцевого значення. В Агенції пропонують визначити порядок пропорційного розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам ОТГ на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення залежно від протяжності.

Очільники громад акцентували увагу на збереженні місцевого акцизу з пального на рівні ОТГ, адмініструванні податків на місцях, використанні освітньої субвенції, а також можливості виділення додаткової державної допомоги на утримання пожежних команд.

Віталій Безгін наголосив на тому, що важливо донести до Києва регіональні проблеми. А також зазначив, що парламент шукатиме механізми для їх розв’язання.