На знімку: під час відкриття експозиції.

Вона представлена 20 інформаційними плакатами, присвяченими темі Голодомору-геноциду, повідомили в прес-службі міськради.

Це вже третій проект, який представляє Національний музей Голодомору-геноциду у місті. Його виставки протягом останніх років експонуються по всій Україні, а також у США, Польщі, Литві, Естонії.

«Ми поширюємо інформацію, і нам у цьому допомагає Європейська платформа пам’яті та сумління. У Європейському домі в Брюсселі також відкривається експозиція з тематики Голодомору. Ми не лише хочемо наголосити на тому, як комуністичний режим чи російська окупаційна влада знищували представників українського народу. Ми говоримо про те, що українці мали до геноциду і на якому рівні Україна могла би бути», — розповіла гендиректор Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк.

Плакати на виставці розповідають про культуру, мистецтво, спорт, а також особистостей, які вже на початку ХХ століття визначали українську націю як державотворчу, і що з ними зробила окупаційна влада.

Привезти експозицію до Дніпра було особистою ініціативою голови громадської ради при міськраді Лілії Богачевої. «Дніпропетровська область була однією із постраждалих у цій трагедії, тому необхідний окремий тематичний музей пам’яті жертв Голодомору.

Наше місто й область недарма є форпостом. Ми були ним і залишимося, бо такої сили духу, яка є у наших людей, немає, певно, ніде», — зазначила вона.

Відвідав «Українську ідентичність» і канадський сценарист першої англомовної художньої кінокартини про Голодомор «Гіркі жнива» Річард Бачинський-Гувер, українець за походженням. Він дуже переймається темою геноциду та тим, що люди, особливо молодь, мало знають про ті трагічні події.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.