Під час заходу кіномани й гості міста переглянули десятки стрічок українського виробництва, зокрема зняті на вулицях Тернополя, взяли участь у майстер-класах, творчих зустрічах тощо.

«Ми свідомо обрали формат форуму, який передбачає не лише перегляд фільмів, а й обговорення їхніх особливостей, логістики та механізмів створення, він стає майданчиком обміну професійним досвідом для режисерів, операторів, сценаристів, продюсерів та людей, які готові долучитися до кіновиробництва», — зазначив ініціатор «КіноХвилі», голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра.

Головні локації форуму — кінотеатр «Сінема Сіті» та Український дім «Перемога». Вхід на усі заходи в «Перемозі» вільний, повідомляють на сайті Тернопільської міськради.

Традиційно під час IV Міжнародного форуму «КіноХвиля» підбивають підсумки кінороку. Зокрема, учасники та гості дискутують на теми «Кіно vs Телебачення: особливості взаємодії», «Кіно vs Література: шлях від роману до сценарію», «Майбутній розвиток українського кіно: рівні визначення успіху стрічки».