На контрольно-пропускному пункті «Тиса» впродовж дня була напружена ситуація. Деякі гарячі голови волали, мовляв, «не пускають людей в Україну», «треба викликати карети швидкої».

Кореспондент «Голосу України» звернувся по коментар до митників. Тут розповіли, що 12 листопада через пункт пропуску «Тиса» майже одночасно до України в’їхали мікроавтобуси та легкові автомобілі, які перевозили більш як 400 пасажирів з товаром. За сукупністю ознак громадяни перевозили комерційну партію однотипного товару, усім було запропоновано здійснити митне оформлення. Тоді й почалися скарги.

Закарпатська митниця ДФС тим часом укотре роз’яснює, що ліміт у 50 кг і 500 євро (або 50 кг і 50 євро для тих, хто перетинає кордон частіше одного разу на 72 години) для неоподатковуваного ввезення імпорту громадянином стосується його особистих потреб, а не пов’язаних із підприємницькою діяльністю. А подрібнення комерційної партії товару з цинічним використанням людей похилого віку є неприйнятним. Так підприємці ухиляються від сплати мита. Фахівці Закарпатської митниці ДФС сподіваються, що громадяни більше не найматимуться на таку «роботу», а підприємці щонайменше не залучатимуть до протиправних дій людей похилого віку, хворих та ін.