Чергове засідання депутатського корпусу міськради так і не дало відповіді на запитання, коли розпочнеться опалювальний сезон, як опалюватиметься місто і чи матимуть його жителі тепло взимку взагалі.

На переконання першого заступника голови Кіровоградської ОДА, проблема має кілька варіантів розв’язання. Зокрема, Світловодська міськрада має спрямувати Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка діє при Мін’юсті, нове звернення (попередні не відповідають вимогам) відносно скасування реєстраційної дії стосовно СП ТОВ «Світловодськпобут» щодо зміни складу засновників (учасників), що дало б змогу оперативно проводити подальші організаційні заходи. Наразі звернення необхідного змісту не надіслано, хоча посадовці міськради отримали повну консультативну допомогу від головного теруправління юстиції у Кіровоградській області.

Ще один варіант — профінансувати «Світловодськпобут» із державного, обласного, районного та міського бюджетів, здійснивши передоплату за послуги теплопостачання. Це дало б змогу укласти між підприємством і НАК «Нафтогаз України» договір про реструктуризацію боргів і отримання номінації на газ на опалювальний період. ТОВ заборгувало «Нафтогазу» 21,6 млн грн, договір про реструктуризацію має бути укладений на 14,4 млн грн, із яких 3 млн — банківські гарантії підприємства.

За словами Сергія Коваленка, ОДА та її структурні підрозділи опрацювали з підприємствами, установами та організаціями, що отримують послуги теплопостачання в Світловодську і фінансуються з державного, обласного та районного бюджетів, проведення передоплати «Світловодськпобуту». Вони готові профінансувати 1,7 млн грн.

Депутати мають віднайти в місцевому бюджеті, який має значне перевиконання, 9,7 млн грн.

Ще однією із можливостей отримання фінансового ресурсу є ефективна робота ТОВ із боржниками, адже населення завинило підприємству майже 40 млн грн.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Світловодську опинився під загрозою через рейдерське захоплення теплопостачального підприємства СП «ТОВ «Світловодськпобут». Державний реєстратор за заявою керівника підприємства всупереч вимогам Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» під виглядом виправлення неіснуючої технічної помилки вніс зміни до відомостей про розмір статутного капіталу та склад учасників, виключивши з нього Світловодську міську раду.

Нині за фактами протизаконних дій інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А прокуратура в судовому порядку вимагає скасування внесених змін.