Україна — Естонія. 1:0. Гол: Безус, 90+2.

Україна: Лунін, Болбат, Пластун, Матвієнко (Шабанов, 46), Соболь, Сидорчук (Іванісеня, 46), Шахов (Шепелєв, 75), Коваленко (Буяльський, 46), Циганков (Безус, 46), Ярмоленко (Швед, 66), Бєсєдін. Тренер — Андрій Шевченко.

Естонія: Ігонен, Камс (Тенисте, 46), Баранов, Кууск, Пікк, Айнсалу (Зеньов, 62), Крейда, Кяйт (Васильєв, 71), Пурі (Калласте, 82), Аньєр (Сорга, 71), Ліівак (Антонов, 46). Тренер — Карел Воолайд.

Рефері — Гуан Мунуера (Іспанія).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». 11 756 глядачів. 8 градусів.

Як уже згадувалося, в неділю збірна України гратиме останній матч відбірного етапу Євро-2020 в Белграді проти Сербії. Либонь, з цих міркувань Андрій Шевченко дав відпочинок кільком основним гравцям і виставив проти естонців експериментальний склад.

Перший тайм минув у постійних атаках господарів поля. Величезний обсяг роботи виконали Ярмоленко, Сидорчук, Соболь, Коваленко, Циганков. Утім, з великим бажанням і старанно діяли всі гравці збірної України. Вони створювали моменти, але, на жаль, їхнім ударам бракувало точності. А в кількох епізодах гостей рятував Ігонен.

На другий тайм у складі господарів вийшли одразу чотири нові виконавці. А тим часом естонці посміливішали і провели кілька гострих контратак. Але то був лише епізод. Гості знову відійшли назад і капітально окопалися в обороні. Пробити той «мур» нашим ніяк не вдавалося. Взагалі, естонці показали себе з найкращого боку, діяли максимально зібрано і дисципліновано.

Але старання українських футболістів були таки винагороджені. Вирвати перемогу їм вдалося на другій компенсованій хвилині. Гол зі штрафного забив Безус.

Андрій Шевченко:

— Хочу подякувати вболівальникам за те, що прийшли підтримати команду в таку холодну погоду.

Естонці були заряджені на боротьбу. Ця команда добре закривається, перекриває зони. Нам важливо було забити перший гол. Ми створили достатньо моментів, контролювали м’яч, але нам це не вдавалося.


Ми дали можливість вийти на поле тим, хто менше грав у попередніх матчах. Я дуже задоволений нашими діями в першому таймі, структура гри зберігалася. За рахунок володіння м’ячем і переведення його з флангу на фланг ми створювали моменти, але не вистачало реалізації.

У другому таймі пішли заміни, гравці почали поспішати, виникала нервозність. Наприкінці ми мали діяти інакше. Однак ми забили. Наша перемога є заслуженою.

Дебютував Іванісеня, котрий дуже добре увійшов у гру. В деяких епізодах діяв здорово. Десь помилився, але для дебюту мав гарний вигляд.

Щодо Шведа, то він вийшов і загострив гру, хоча не зовсім розумів свою позицію на полі. У нього є хороші задатки. Міг забити і зробив кілька цікавих передач. Але ми чекаємо від нього більшого. Я сказав йому про це після матчу...