Перебіг реалізації домовленостей 21-го саміту Україна — ЄС став темою телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у четвер.

Д. Туск привітав суттєву активізацію реформ в нашій країні, зокрема в контексті виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Окремою темою розмови була енергетична безпека в Європі та ситуація з реалізацією проекту «Північний потік-2». Співрозмовники погодилися щодо важливості безумовного дотримання всіма державами — членами спільноти енергетичного законодавства ЄС.

В. Зеленський, як інформує його прес-служба, подякував Д. Туску за вагому особисту роль у розвитку співпраці між Києвом та Брюсселем під час його перебування на посаді Президента Європейської Ради та побажав успіхів у подальшій діяльності.

Також у четвер Президент провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (G7). Співрозмовники обговорили перебіг реформ в Україні. В. Зеленський у цьому контексті наголосив, що робота ведеться в декількох напрямах, зокрема — над ухваленням і втіленням законів, які часто непопулярні, але важливі для покращення економічного клімату в Україні. Окрему увагу під час зустрічі було зосереджено на боротьбі з корупцією. Учасники детально обговорили судову реформу, зокрема імплементацію закону щодо діяльності органів суддівського врядування. Також йшлося про участь міжнародних експертів у формуванні нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і Комісії з питань доброчесності та етики при Вищій раді правосуддя, повідомляє прес-служба Президента.