Як повідомив прем’єр-міністр країни Джузеппе Конте, для ліквідації наслідків повені місто отримає 20 млн євро. Однак містян це не заспокоює. Вони вимагають від уряду пришвидшити побудову спеціальних бар’єрів, які мають захищати Венецію від подібних стихійних лих. Джузеппе Конте сказав, що уряд уже працює над цією проблемою, інформує Euronews. За попередніми підрахунками, реалізація такого проекту коштуватиме 5,5 млрд евро.

А поки південь Італії затоплює, південний схід Франції накрило снігопадом — найпотужнішим за останні 20 років. Без електрики залишилося 200 тисяч домових господарств, інформує телеканал BFMTV. Через снігові завали зупинився потяг між Греноблем та Ліоном. Людей довелося евакуйовувати. В Австрії та Словенії через сильні снігопади зупинився рух на багатьох автострадах та дорогах місцевого значення. В окремих районах за добу випало 70 см снігу.

Випробовувала цього тижня погода й жителів Сполучених Штатів, де вдарили рекордні для листопада морози. Температура в Чикаго впала до мінус 13 градусів за Цельсієм, що побило 
23-річний рекорд.

Фото зі сторінки муніципалітету Венеції у Твіттері.