Учора Президент Республіки Польща Анджей Дуда привів до присяги нову, а точніше, частково оновлену — за структурою і за складом — Раду міністрів на чолі з новим-старим прем’єром (офіційна назва посади — голова РМ) Матеушем Моравецьким.

Оновлені склад (чотири нові обличчя) та структура (з 20 відомств) нового кабінету М. Моравецького були представлені ним ще 8 листопада. У структурі Ради міністрів не буде міністерств енергії, підприємництва і технологій, інвестицій і розвитку. Натомість з’явилися міністерства розвитку, управління фондами, нагляду за власністю. З міністерства довкілля виділено два окремі відомства — міндовкілля та мініклімату. З МЗС виведено й оформлено як структурну одиницю канцелярії голови Ради міністрів РП європейський напрям на чолі з дотеперішнім заступником мініністра закордонних справ з європейських питань Конрадом Шиманським. Єдиним міністерством, яке не отримало очільника, залишається міністерство спорту, ним (тимчасово) керуватиме сам прем’єр. М. Моравецький має 14 днів на представлення програми діяльності уряду та отримання для нього вотуму довіри від Сейму.

Нагадаємо, у вівторок у Варшаві відбулося перше засідання польського парламенту — Сейму ІХ скликання та Сенату Х скликання.