На неї зможуть зателефонувати всі бажаючі підключитися до боротьби з курінням у громадських місцях. 

Спеціально налаштовані автовідповідачі прийматимуть дзвінки цілодобово й записуватимуть повідомлення про те, де власники ресторанів, кафе та барів дозволяють курити відвідувачам і не припиняють це порушення закону. За можливості за сигналом громадян у такі місця направлятимуть поліцейські патрулі.

У жовтні в столиці почалися перші систематичні перевірки закладів на предмет дотримання закону про боротьбу з курінням. Група інспекторів-ревізорів Національного управління з прозорості за підтримки поліції перевірила кілька розважальних центрів і нічних закладів. Порушників оштрафували, а власникам закладів було дано поки що рекомендації з належного застосування закону. 

Як заявив керівник Національного управління з прозорості Ангелос Бейніс, у наступному році організують програму регулярних перевірок, яка складатиметься з декількох кроків. «Ми розробляємо комплексну програму перевірок. Вони здійснюватимуться змішаними групами відповідних служб, щоб забезпечити виконання закону, захист громадського здоров’я, а також законодавче функціонування закладів, що підпадають під дію відповідних статей», — повідомив він.

Грецька влада повідомила, що по номеру 1142 можуть телефонувати й ті, хто хоче, але не може самостійно позбутися нікотинової залежності. На лінії працюватимуть психологи й наркологи, які зможуть надати  кваліфіковану пораду, що робити людині для того, аби побороти потяг до сигарет. Або направлять бажаючих у клініки, де практикується лікування від такої залежності.