Кардинально модернізувати установу, збільшивши кількість робочих місць адміністраторів і створивши комфортні умови для відвідувачів, міськраді вдалося завдяки співпраці з програмою Євросоюзу «U-LEAD з Європою». В один із днів — четвер — графік роботи продовжено до 20-ї години.

Тут оформляють, зокрема, паспорти громадянина України у формі ID-картки та біометричні для виїзду за кордон. Охочі реєструватимуть акти цивільного стану. Для такої урочистої процедури створено необхідні умови. Відкрити чи закрити підприємство, оформити ділянку, отримати різні види довідок соціального характеру — одержати ці, а також низку інших послуг мешканці 60-тисячної громади мають можливість у комфортних умовах у максимально стислі строки. Невдовзі з’явиться «Сервісний центр» для видачі прав на керування транспортними засобами та документа про реєстрацію транспортного засобу. Нині таку процедуру оформляють в обласному центрі, що майже за сто кілометрів від Козятина.

— Наше завдання — максимально зосередити послуги в одному місці, бо це кроки до благополуччя мешканців громади, — каже міський голова Козятина Олександр Пузир. — І надалі працюватимемо з іншими службами і структурами, аби вони зосереджували свої послуги у ЦНАПі, щоб люди у разі необхідності не ходили містом від однієї організації до іншої. 

В установі дотримано вимоги інклюзії, при вході є пандус, передбачено зручності для людей з фізичними вадами у вбиральні. З’явилася також ігрова кімната для дітей. Приємна несподіванка для матерів, які приходять з немовлятами, — куточок зі спеціальним столиком для сповивання діток.

За підтримки програми «U-LEAD з Європою» на Вінниччині відкрито п’ять Центрів надання адмінпослуг. Триває робота зі створення ще шести аналогічних установ. Про це повідомив під час урочистого відкриття модернізованого ЦНАПу в Козятині регіональний координатор програми Петро Макаренко.

Фото з сайту Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування.