Її створення планується на так званих полях фільтрації, що нині пустують і жодним чином не використовуються. На першому етапі проекту розглядається ділянка розміром 100 га з її розділенням на наділи по 2 га, що  у перспективі дасть змогу створити  50 нових підприємств.

Згідно із прогнозами, у перші два роки планується одержання 113 млн грн надходжень у вигляді податків до бюджету Одеси. З них 85 млн грн повернеться підприємствам як компенсація. При цьому 28 млн грн залишиться в міському бюджеті. За 10 років з урахуванням усіх компенсацій у міський бюджет планується додаткове надходження коштів у розмірі 1,3 млрд грн.

— Уже сьогодні є інвестори, готові до співпраці з Одесою за умови створення для них пільгових умов. Ми розпочинаємо роботу одночасно за двома напрямами. Необхідна інвентаризація й підготовка інфраструктури зі створенням нормативно-правової бази з механізмом компенсації з місцевого бюджету. Крім того, потрібна підготовка пропозицій щодо розроблення відповідного законопроекту, які ми подамо на розгляд народним депутатам і Кабінету Міністрів, — підкреслив міський голова Одеси Геннадій Труханов.