Про складну ситуацію ми вже писали (http://www. golos. com. ua/article/324028).

У Світловодську відбулася робоча нарада за участю голови облдержадміністрації Андрія Балоня, керівництва міста, головного управління Нацполіції, управління СБУ, депутатів обласної та міської рад, структурних підрозділів ОДА, міськвиконкому, власника і директора ТОВ «Світловодськпобуту» та представників громадськості (на знімку).

«Нині напрацьовано варіант, коли без додаткового рішення сесії міськради, у межах лімітних призначень на 2019 рік (відповідно до постанови Кабміну, що дозволяє здійснювати передоплату) є можливість акумулювати 7 млн грн. Це асигнування для оплати послуг з теплопостачання в закладах обласного, районного підпорядкування та установ, які фінансуються з держбюджету», — повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. В цю суму входять кошти бюджетних установ Світловодська.

Залучаючи ці залишки, можна розпочати опалювальний сезон, переконаний посадовець. Проте до цього часу фінансові зобов’язання за цими асигнуваннями не зареєстровані.

Від «Світловодськпобуту» надійшов лист, який гарантує банківський кредит ще на 7,4 млн грн. «Тож коли буде надано банківську гарантію НАК «Нафтогаз» і підписаний договір реструктуризації, газ буде подано на місто», — повідомив Сергій Коваленко.

Підтвердив те, що «Світловодськпобут» працює з фінустановами щодо отримання банківських гарантій в найближчі дні, а договір реструктуризації буде підписаний, щойно на підприємство надійдуть кошти бюджетних організацій і їх перерахують «Нафтогазу», і власник теплопостачального підприємства Олександр Яременко. «Домовленість про те, що міська рада перерахує 11 мільйонів, була досягнута ще три тижні тому, але депутатський корпус не проголосував за виділення коштів. Думаю, що в найближчі день-два тепло в місті буде», — переконаний він.

Водночас представники громадськості впевнені, що тарифи для бюджетних установ завищені, зауважив керівник ОДА і доручив галузевому департаменту вирішити проблемне питання.

Фото з офіційного сайту ОДА.

P. S. Питання початку опалення Світловодська розглянула на засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС. З метою забезпечення проведення розрахунків СП ТОВ «Світловодськпобут» за договорами, що підлягають реструктуризації, головному управлінню Державної казначейської служби України в області доручено провести перерахунок коштів попередньої плати за теплову енергію установ і організацій міста, що фінансуються з бюджетів, на розрахунковий рахунок, відкритий у філії обласного управління ПАТ «Ощадбанк».

Директора СП ТОВ «Світловодськпобут» Сергія Московського попередили про персональну відповідальність.