Явка виборців становила 77%.

Згідно з інформацією ЦВК, до нижньої палати Національних зборів обрано представників Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці і справедливості, Ліберально-демократичної партії, а також громадського об’єднання «Біла Русь», пише DW. Усі вони підтримують політику чинної влади. 

Під час передвиборної кампанії багатьом незалежним кандидатам було відмовлено в реєстрації. Ще частина опозиційних кандидатів втратили реєстрацію за порушення під час агітаційної кампанії.

Варто зауважити, що протягом дня виборів спостерігачі від опозиції зафіксували 668 порушень, повідомляє DW з посиланням на сайт кампанії моніторингу за перебігом голосування «Право вибору». Понад 40% порушень становить невідповідність кількості тих, хто проголосував, у протоколі комісії та за даними спостерігача. У 30% випадків головою дільничної комісії не було забезпечено належного зберігання скриньки дострокового голосування.

До речі, лідер Білорусі Олександр Лукашенко оголосив у неділю, що балотуватиметься на шостий президентський термін, але запевнив, що не буде «триматися за крісло синіми пальцями», якщо його не оберуть. Глава держави, пише ВВС-Україна, також засумнівався в доцільності союзу з Москвою. Він зауважив, що для Білорусі щорічний дефіцит торгівлі з Росією становить до 9 млрд доларів, і недопуск білоруських товарів на російські ринки не дозволяє зменшити цей дефіцит.