Про це кореспонденту АрміяInform повідомила прес-служба організатора концерту.

Унікальні музиканти латвійського гурту Dagamba, які грають у стилі classical crossover, об’єднуючи різні музичні культури — важкий рок і класичну віртуозність, поп-музику і самобутнє звучання східних інструментів, формуючи потужний сучасний звук, уже давно підкорили світову публіку.

Тепер Dagamba виступатиме в Україні. За словами учасників гурту, вони хочуть відкрити кордони свого розуміння світової музики усім українцям, які прагнуть до європейського суспільства. Адже один із музикантів — віолончеліст Антон Троцюк — українець за походженням. Хоча нині Антон має латвійський паспорт, душею він завжди з Україною.

— Мої батьки народилися, росли, навчалися, зустрілися й одружилися в Україні. Майже всі свої літні канікули в дитинстві я проводив у бабусі на сході України. У неї був затишний будинок, город, а неподалік — річка... Там я навчився кататися на велосипеді і плавати. А бабусин борщ з пампушками і салом забути просто неможливо, — розповідає Антон Троцюк.

У грудні 2017 року хлопці вже відвідували Україну — виступали в Дніпрі, Івано-Франківську. Кажуть: публіка тут просто чудова. Цьогоріч вирішили зробити масштабніший концерт та запросити тих, завдяки кому такі виступи взагалі можливі в Україні, тих, хто дарує мир сьогоденню та майбутньому.

Грандіозний концерт академічного року і вибухової класики відбудеться в Києві у Національному палаці культури «Україна» вже 20 листопада.

Цього разу українській публіці випаде унікальна можливість почути одну з найцікавіших і найексцентричніших музичних програм гурту — #LudwigVanRammstein.

— Ми поєднуємо непоєднуване, наприклад, Моцарта і Lacrimosa, Бетховена і Rammstein. Коли ми навчалися в академіях на класиці, усі паралельно слухали рок. Для нас Моцарт і Radiohead на одному рівні. Їх не хочеться розділяти. Ми хочемо зробити так, щоб класична музика з нот не сприймалася, як музей, щоб її виконання стало сучасним, живим. Щоб у людини була можливість прийти на концерт до Вівальді так, ніби він живе сьогодні. Нам самим це дуже подобається і, як виявилося, це подобається людям. Я переконаний, що за 300 років класичною музикою будуть Radiohead, Korn, Metallica і Systemof a Down, її викладатимуть, як зараз Бетховена, — каже фронтмен гурту Вальтерс Пуце.

Музиканти — справжні хулігани, які добре знаються на класиці, але обожнюють важкий рок, тому вирішили все це поєднати. Успіх такого задуму — у віртуозній майстерності музикантів, вмілому сучасному аранжуванні та тонкому музичному смаку, хлопці вдало поєднують класику і рок, минуле з сучасністю та роблять класику ближчою до людей, а важкий рок — легшим для сприйняття.

В інтернаціональному коктейлі учасників віолончелісти Вальтерс Пуце (Латвія) та Антон Троцюк (Україна), клавішник Дайніс Теніс (Литва), ударник Артурс Ермакс (Італія) та перкусіоніст Хамідреза Рахбаралам (Іран). Такий симбіоз менталітетів та культур додає до їхньої музики прибалтійської стриманості, італійського темпераменту, східної нотки та справжньої української щирості.

Понад 100 концертів по всьому світу щороку з незмінним вердиктом soldout (усі квитки продано), європейські фестивалі, 5 студійних альбомів та латвійське «Греммі» — ще одне свідчення того, що концерт гурту Dagamba — це подія, заради якої варто звільнити свій вечір від усіх, навіть важливих справ.

Концерт гурту Dagamba відбудеться 20 листопада 2019 року в Палаці «Україна» о 19-й годині.

Фото надано гуртом.