Яскраве, феєричне дійство (на знімку) влаштували тут удвадцятьперше!

Це очікуване й популярне сімейне свято талантів по праву називають візитівкою мистецької осені Лубенщини. Хоча цього разу, крім господарів, на сцену виходили й подружні пари з сусідніх Оржицього, Пирятинського та Хорольського районів. Кожна з них мовою пісні розповідала свою історію кохання. І, звісно, вкотре заперечувала відому тезу письменника-класика про «однаковість» щасливих родин. Бо насправді всі вони пройшли свій шлях до успіху не лише на сцені, започаткували власні традиції, виплекали гніздечка, непідвладні руйнівним вітрам нашого непростого часу змін. Тож їхній досвід є неоціненним скарбом для наступних поколінь.

Як і завжди, особливо зворушували публіку виступи родин із дітьми. За рівнем виконавської майстерності чимало артистів-аматорів практично не поступалися професіоналам, а за щирістю та глибиною проникнення у зміст твору навіть перевершували останніх. Насамперед тому, що все проспіване — пережито...

Співочу родину Олійників із Хоролу вже знають не лише на Полтавщині. Такі «зірки» і «зірочки» фестиваль родинної творчості в Лубнах запалює фактично щороку. За це і його організаторам, і учасникам також зі сцени дякували керівники району та меценати. А всі разом подякували воїнам-захисникам України, завдяки яким маємо можливість улаштовувати такі родинні свята під мирним небом.

Фото з сайту Лубенської РДА.