Якщо південь і захід ФРН відомі сучасним автомобіле- та машинобудуванням, то її столиця невдовзі може стати лідером у галузі охорони здоров’я. І не лише в Німеччині, а й у Європі.

Уряд ФРН затвердив фінансування нового, одного із найсучасніших у світі, кардіологічного центру в Берліні при клініці «Шаріте», що розташована в районі Веддінг. Його спорудження розпочнеться у 2021 році. Місто Берлін уже схвалило інвестицію у проект — майже 300 мільйонів євро.

Нове приміщення кардіологічного центру буде оснащене найновішим дослідницьким обладнанням, операційними залами та лабораторіями. Фахівці вважають, що після відкриття центру Берлін стане медичною Меккою для пацієнтів. Хоч уже й нині вони сюди приїжджають з усього світу, приміром, із теренів колишнього СРСР, арабських країн. Адже останнім часом медичний туризм до ФРН набуває бурхливого розвитку.

Не дрімають також і німецькі медичні концерни. Вони планують, зокрема, створити сучасну клініку на території нового аеропорту Берлін-Бранденбург, відкриття котрої відбудеться уже наступного року. Ця концепція передбачає експрес-прийом зарубіжних пацієнтів, коли їхнє лікування може розпочатися за кілька хвилин після посадки літака. А для економії коштів хворий, за його бажанням, може вилетіти зворотним рейсом назад, щоб уже вдома проходити курс реабілітації.