Жахлива трагедія сталася в румунському місті Тімішоара. Тут мешканці кількох будинків «клюнули» на оголошення, розклеєні на житловому масиві, про ефективне знищення тарганів та інших комах. Скинулися і запросили фахівців обробити хімікатами їхні під’їзди, сходові прольоти, квартири.

Як повідомило румунське інформагентство Mediafax, фахівці у вихідні дні встигли обприскати два будинки, і одразу їхні мешканці почали скаржитися на погане самопочуття. Лікарі констатували в потерпілих отруєння. А коли в лікарні померли тижневого віку дитина, а потім 28-літня жінка з трирічним сином, санітарна влада забила на сполох. Кілька сотень мешканців двох будинків, де побували «кілери» комах, було терміново евакуйовано, а вже інші фахівці — по боротьбі з токсичними препаратами — почали ретельно чистити всі під’їзди й квартири, де труїли тарганів.

Прокуратура пред’явила власнику фірми по боротьбі з паразитами обвинувачення в ненавмисному вбивстві одного й більше людей, завданні тілесних ушкоджень (у декого на тілі з’явилися симптоми екземи й  виразки), а також у незаконному ввезенні в країну високотоксичних речовин. «Лабораторні дослідження показали, що в хімічних препаратах, якими обробляли житлові будинки, залишилися сліди металевих фосфідів, найімовірніше, алюмінію, які перевищують безпечну дозу для людей. Вочевидь, у будинках розприскували смертоносну речовину не тільки для комах», — повідомила журналістам керівник державної ветеринарно-санітарної служби Крістіна Попа.

Адвокат заарештованого власника фірми проінформував, що той закупив отруйні препарати теж… «за оголошенням». Жодних документів про хімічний склад препаратів, їх виробників, гарантії безпеки для людей продавець не надав. А покупець — і не вимагав.