Колишній доброволець медичного шпиталю Віталій Верлан сподівається після операції позбутися милиць.

Ушкоджень зазнав на Світлодарській дузі. У приміщення, в якому перебували медики, залетів ворожий снаряд.

— Вважаю себе стійким до будь-яких ударів долі, та й до цієї ситуації ставлюся з бойовим настроєм, але без операції не обійтися, — написав Віталій на своїй сторінці у Фейсбуці. — Не звик просити допомоги, проте інакше не виходить.

Віталій Верлан з багатодітної сім’ї. Четверо дітей у його матері Олени Верлан, яка також активно займається волонтерською роботою.

У 2015-му, під час активних бойових дій на Донбасі, Віталій прийняв рішення йти служити у Перший добровольчий медичний шпиталь імені Миколи Пирогова. Для цього треба було залишити навчання у Вінницькому медичному університеті, що так само носить ім’я видатного хірурга. Багато хто відмовляв його від такого кроку, але він зробив його. Мати підтримала рішення сина.

Рік працював у шпиталі, у 2016-му підписав контракт із Збройними Силами України, служив інструктором з тактичної медицини. Торік звільнився за станом здоров’я.

Під час служби переніс декілька операцій. Змушений пересуватися на милицях. Тепер потрібне ще одне втручання хірургів. Молодий хлопець дуже сподівається, що йому таки вдасться позбутися милиць.

Побратими військового медика, а також його друзі, звертаються до тих, у кого є можливість, підтримати патріота. Кажуть, Віталій міг продовжувати здобувати медичну освіту в університеті, як зробили це його однокурсники, міг не знати, як вибухають снаряди і свистять кулі, але більше думав не про себе. Надавав допомогу пораненим, тепер сам потребує її.

Кошти на операцію добровольця можна переказувати на картку ПриватБанку: 5168 7426 0521 2376 (Верлан Віталій Ігоревич).

Фото зі сторінки у Фейсбуці.