Місце не випадкове, адже автор знаменитих «Усмішок» просто обожнював відпочивати й рибалити саме тут, у дніпровських плавнях. І навіть залишив про них крилатий вислів: «Хто в Крим, а я в Кринки», забезпечивши селу «літературне безсмертя».

Тож до 130-річчя від дня народження письменника вдячні селяни влаштували особливу виставку, представивши на ній його особисті речі, фотознімки та книжки. Причому їх зібрали у місцевих родинах, з якими довгі роки підтримував дружні стосунки Остап Вишня.

Відвідувачами виставки стали літератори, журналісти, краєзнавці та науковці з Херсона, Олешок, сусідніх районів. Вони шкодували, що не можуть потрапити до тутешнього музею-садиби Остапа Вишні, де зазвичай була його «резиденція» на літо. Скромна хата зруйнувалася через недогляд, а меблі та інші раритети з неї передали до запасників районного краєзнавчого музею. Тепер нібито з’явився меценат, який хоче відбудувати музей-садибу на іншому місці, де її простіше охороняти. Але чи збудеться це, ніхто не знає. А шкода, адже такий музей міг би стати туристичним об’єктом для численних гостей краю, учнів місцевих шкіл і студентів херсонських вишів.