Десять навчальних закладів міста (сім шкіл, два садочки та центр дитячої і юнацької творчості) готові провести нинішній опалювальний сезон у нових умовах. А все тому, що Сєвєродонецьк активно долучився до модернізації будівель дитячих освітніх закладів. Це допомагає не лише дотримуватися температурного режиму в приміщеннях, а й дає значну економію енергоресурсів та бюджетних коштів.

Серед можливих варіантів такої модернізації ще 2018 року обрано енергосервіс (ЕСКО). Він передбачає проведення всіх необхідних робіт винятково за рахунок інвестицій ЕСКО-компанії. Для бюджетних організацій в умовах жорстокого лімітування або навіть відсутності коштів ЕСКО-механізм є рятувальним кругом.

Процес розпочався з енергоаудиту об’єктів бюджетної сфери міста фахівцями ТОВ «КиївЕСКО». З 15 перевірених об’єктів було відібрано 10 установ відділу освіти міськради. У сімох закладах було заплановано встановити сучасні модульні теплові пункти, а три, що вже працюють, взяти на обслуговування.

Модернізація системи опалення позбавить будівлі надмірного споживання теплової енергії та приведе до тієї економії коштів, за рахунок якої і оплачуватимуться послуги з енергосервісу. Після закінчення терміну дії укладених договорів економія залишиться у бюджеті міста.