Це грантові кошти 29 міжнародних проектів у сферах децентралізації та регіонального розвитку, туризму, екології, модернізації теплопостачання, енергоефективності, економічного розвитку й торгівлі, промоції місцевої культури та охорони історичної спадщини.

Серед знакових досягнень попередніх грантових проектів — Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, візит-центри в містах Яремче, Галич та селі Ільці Верховинського району.

Область є учасником трьох спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014—2020, зокрема «Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна», «Румунія — Україна» та «Польща — Україна — Білорусь». На Прикарпатті реалізують 11 транскордонних проектів із загальним фінансуванням 3 млн євро, а також великомасштабний інфраструктурний — у рамках програми «Румунія — Україна» на 2 млн євро.

Начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Олександр Зрайко наголошує на доцільності розроблення нової регіональної цільової програми транскордонного співробітництва. Для цього закликає до подачі міжнародних проектів.

15 листопада оголошено конкурс мікропроектів за тематикою «Спадщина». Громадські організації-переможці можуть таким чином залучити до 60 тис. євро.