Днями в одній із найбільших у Волинській області Вишнівській ОТГ, що розташована у прикордонній з Республікою Польща зоні, розпочали роботу новий Центр надання адміністративних послуг та два віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

ЦНАП Вишнівської ОТГ (на знімку), перший, створений за підтримки програми у Волинській області, надаватиме мешканцям 18 населених пунктів громади 114 адміністративних послуг, найнеобхідніших для ОТГ, включно з реєстрацією актів цивільного стану, місця проживання, земельними питаннями, послугами соціального захисту.

— Наша громада завдяки підтримці міжнародних партнерів отримала чудову можливість створити новий сучасний пунк, у якому кожен зможе отримати якісні послуги в комфортних умовах. Раніше ми їздили до Польщі в гміни по досвід, тепер, гадаю, нашим сусідам буде чого повчитися у нас, — сказав голова Вишнівської ОТГ Віктор Сущик на відкритті центру.

ЦНАП розташований на першому поверсі новозбудованої адміністративної будівлі і є доступним для людей з інвалідністю. Дизайн приміщення центру розробили експерти Програми «U-LEAD з Європою». Програма також облаштувала меблями та технікою шість робочих місць. До кінця року у Волинській області запрацюють ще сім Центрів надання адміністративних послуг.

Зауважимо, «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом.

Фото автора.