Решту суми передадуть протягом наступних кількох тижнів. Про це заявив речник Пентагону, повідомляє «Голос Америки».

Цього тижня чотири сенатори-демократи звернулися із листом до міністра оборони США Марка Еспера, висловлюючи занепокоєння щодо недоотримання Україною усієї суми. Один з авторів листа сенатор-демократ Дік Дурбін зауважив, що йдеться про гроші, «які мають бути витрачені на критично важливе військове устаткування, щоб захистити Україну. Зараз ми говоримо про 15—20% усіх грошей, які все ще в Пентагоні. Після всієї цієї публічності, важко уявити, що адміністрація Трампа не дає ці гроші Україні», цитує «Голос Америки».

Нагадаємо, що рішення заблокувати військову допомогу Україні нині перебуває в центрі розслідування стосовно імпічменту, який ведуть три комітети Палати представників Конгресу США, щоб з’ясувати, чи не було це спробою тиску чинного президента на владу України з наміром отримати особисту політичну вигоду.

Коментуючи аргументи, що допомогу призупинили, аби переконатися, що її використовують за призначенням, Дік Дурбін заявив: «Звичайно, є корупція, і ми хочемо переконатися, що гроші американських платників податків, які йдуть в Україну, не будуть марно витрачені чи вкрадені. Ми вимагаємо чесності щодо витрачання цих коштів». При цьому сенатор зауважив, що на відміну від деяких інших країн, які отримують військову допомогу США, Україна витрачає гроші ефективно.