Фіона Гілл, яка раніше обіймала високу посаду в Білому домі, виступила в четвер як свідок на слуханнях, що проводять комітети Палати представників Конгресу США в рамках імпічменту президента Дональда Трампа. 

Говорячи про можливе втручання України в президентські перегони в Сполучених Штатах, вона заявила: американська розвідка встановила, що саме Росія втручалась в американські вибори 2016 року, і назвала «небезпечною вигадкою» заяви щодо українського втручання, інформує «Голос Америки».

«Судячи з питань та заяв, які я почула, — сказала Гілл у спілкуванні з американськими законодавцями, — видається, що дехто з вас вірить, що Росія та її спецслужби не проводили кампанію проти нашої країни — і, що, можливо, певним чином, з певної причини, Україна це робила. Це фікція, яку створюють і поширюють самі російські спецслужби», цитує «Голос Америки». «Ці вигадки шкідливі, навіть коли їх просувають виключно з внутрішньополітичною метою», — наголосила Гілл.

Вона зауважила, що Кремль «спрямовує мільйони доларів, щоб наші власні дослідження опозиції перетворити на зброю та неправдиві оповідки. Коли нас охоплює партійна змагальна злість, ми не можемо долати ці зовнішні сили, які хочуть нас спрямувати один проти одного, зашкодити нашим установам і зруйнувати віру народу Америки в нашу демократію», цитує «Голос Америки». При цьому Гілл переконана, що «зараз російські служби безпеки та їх агенти готуються, щоб повторити їх втручання до виборів 2020 року». «Під час цього розслідування, я прошу вас, будь ласка, не просувати політично вмотивовані оповідки, які явно просувають інтереси Росії», — звернулась вона до конгресменів.

Фіона Гілл свідчила в останній день запланованих публічних слухань в Палаті представників Конгресу США в рамках процедури імпічменту. 21 листопада також у Конгресі слухали дипломата посольства США в Україні Девіда Голмса. Окрім того, цього тижня конгресмени заслухали свідчення колишнього спецпредставника США з питань України Курта Волкера, посла США в ЄС Ґордона Сондленда.