Їхніх мешканців переселять до нових прийомних центрів у континентальній частині країни, кожний з яких розрахований на прийом не більше п’яти тисяч людей. Але це будуть табори вже закритого типу, і біженці не зможуть вільно пересуватися поза ними, що дозволено зараз. Під пильним наглядом вони перебуватимуть до одержання статусу біженців і відповідних документів, що дозволяють вільне поселення. Ті, хто не відповідає новим вимогам на набуття цього статусу, повинні будуть повертатися в Туреччину чи їх екстрадують до країн, звідки вони вирушили в пошуках кращого життя.

Менші табори на двох островах Кос і Лерос також переобладнають і розширять, але заборона на вихід за їхні межі діятиме й тут. Що дозволить убезпечити жителів острів і туристів, які приїжджають сюди.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс обвинуватив Європейський Союз у тому, що він вважає країни, розташовані на його зовнішніх кордонах, відстійниками для біженців і не поспішає розселяти їх по інших державах співтовариства. «Європа бачить у таких країнах, як Греція, зручне місце для відстою біженців і мігрантів. І це ви називаєте європейською солідарністю? Ні! Ми більше нікого не прийматимемо в себе!» — попередив глава уряду.