Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив поблизу Тарамчука, Березового, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Луганського, зафіксовано ворожий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а також великокаліберних кулеметів.

«Втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів не було. Російські окупанти не рахуються з інтересами цивільного населення Донбасу. Так, під час обстрілу наших позицій у районі Березового Донецької області бойовики з великокаліберних кулеметів одночасно вели вогонь і по цивільній інфраструктурі. Через застосування збройними формуваннями РФ трасуючих і бронебійно-запалювальних боєприпасів загорілася суха трава. Сильний вітер призвів до швидкого поширення пожежі, яка перекинулася на дачний масив. Майже вщент вигоріли шість будівель. Військовослужбовцям Об’єднаних сил вдалося оперативно евакуювати цивільне населення та локалізувати пожежу. Жертв немає», — зазначили в штабі.