У Рівненському обласному краєзнавчому музеї презентовано книгу члена Національних спілок журналістів, художників, краєзнавців України Валерія Войтовича «Українське Полісся. Зарічненський край: історія та культура». Уродженець хутора Радочі, що поблизу села Вичівка, фактично зробив першу спробу комплексно дослідити рідний район, використовуючи для цього багатий живомовний матеріал.

— Для написання книжки використані першоджерела, матеріали й дослідження вчених, краєзнавців та легенди, перекази, оповіді, польові автентичні знахідки, зафіксовані у фольклорно-етнографічних експедиціях, спогади та авторські записи про 57 сіл, хуторів, урочищ історичного Полісся. Це результати багатьох експедиційних мандрівок і пошуків у рукописних архівах, працях самобутніх авторів, бібліотеках, музейних сховищах, — розповідає директор музею Олександр Булига.
Книга добре ілюстрована: у ній вміщено 3550 історичних фотокарток, більшість із яких раніше не друкувалися, та 1235 світлин, виконаних автором під час подорожей. Зібрано унікальний етнокультурний матеріал про Зарічненський район.

До речі, Валерій Войтович — автор ряду посібників, краєзнавчих книг про Рівненщину.