Кожного, хто має пропозиції для покращення якості фізичного виховання в системі освіти, закликають звернутися до першого заступника голови Комітету з питань молоді та спорту, представника партії «Слуга народу» — Жана Беленюка. Адресу парламентарія вказано на офіційному сайті законодавчого органу влади. Ідеї прийматимуть до 29 листопада. Таке рішення ухвалено за результатами круглого столу, який нещодавно відбувся на платформі цього комітету.

За словами народного депутата, перші важливі кроки в цьому напрямку вже зроблено. Зокрема, у держбюджеті на 2020 рік враховано пропозиції профільного комітету та виділено кошти на реконструкцію та будівництво нових палаців спорту, добудову нового біатлонного комплексу в Івано-Франківській області та на спорудження нових басейнів.

«Як спортсмен знаю із середини про всі наявні проблеми, — зауважив Ж. Беленюк. — А про які не знаю, то мені допомагають дізнатися». «Робимо все від нас залежне, щоб спортсмени напередодні Олімпійських ігор відчували себе достойно і спокійно, — продовжив він. — Ми із Ольгою Саладухою діючі спортсмени й постійно буваємо на тренувальних базах і зборах. Тому комунікацію налагоджено добре. Наші колеги відчувають, що їх нагальні питання чують». За словами народного обранця, комітет має гарну комунікацію з главою держави. Мовляв, той чує парламентаріїв і знає про проблеми. Як наслідок — нещодавно підписано указ про призначення Президентської стипендії видатним спортсменам та їх тренерам. І вона удвічі збільшилася. «Це дуже добре, — каже Ж. Беленюк, — бо наступного року нас очікують Олімпійські ігри. А такий підхід дає більше змоги для адекватної підготовки результативних спортсменів збірної».