На знімку: листоноша Галина Вікторівна Гнатюк обслуговує пенсіонерку.

Кажуть, що тут можуть отримати всі поштові послуги, а також комунальні платежі заплатити, за дитсадок тощо. А ще придбати деякі товари, бо це своєрідний міні-магазин. Зручно. Та й поспілкуватись.

Начальник поштового відділення — Ніна Пісна. Вона прийшла в поштову галузь після училища, в 1997-му. Працювала листоношею, а з квітня цього року очолила відділення і невеличкий колектив із двох листонош. Вони — новачки, прийшли працювати в цьому році, тому Ніна Микитівна ще й за наставника, допомагає порадами. І Валентина Оленіч, і Галина Гнатюк, каже, справляються з роботою, скарг від людей немає. Сформувався дружний, зацікавлений у хорошій роботі колектив, чому рада Ніна Пісна.

Хоча поштове відділення розміщене в Карпилівці, але й мешканці Рудні-Карпилівської не залишились без поштових послуг. Частину Карпилівки і Рудню-Карпилівську обслуговує Галина Гнатюк. Крім доставки періодики, поштових відправлень, пенсій, соціальних виплат, листоноша приносить товари на замовлення, приймає комунальні платежі тощо. Оскільки довжина маршруту, який долає листоноша, велика (тільки з Рудні-Карпилівської до Карпилівки п’ять кілометрів), а також побільшало нових вулиць у «центральному» селі, то Галині Вікторівні допомагають доставляти газети її діти (в неї їх четверо) і чоловік. Уся родина зацікавлена, щоб у мами на роботі все було гаразд.

Усі співробітники відділення працюють на неповну ставку, мають невисоку зарплату, але не нарікають на це, чим викликають до себе велику повагу. Як каже Ніна Пісна, стимулом для них є те, що люди вдячні їм за роботу, поштовики відчувають їхню повагу і доброзичливість.

Фото Едуарда КОЛЯДИЧА.