Разом із лісівниками (у центрі — директор лісгоспу Богдан Шойного) молодий ліс садили навесні й учні Нижньореметівської школи. А цієї осені збирали насіння вони і їхні ровесники.

За словами провідного інженера з лісових культур Едуарда Тіби, зібрано 4545 кілограмів добірних насінин, що більше, ніж торік. Зокрема, жолудя дуба звичайного, каштанів — їстівного та кінського, горіха грецького, клена гостролистого, ясена звичайного та інших.

Насіння очистили, відібрали найдорідніше, а проби відправили на Закарпатську лісо-насіннєву станцію, що в Мукачевому, для визначення придатності й класу якості. Сподіваються, що результати будуть хороші. А навесні висіватимуть його в розсадники. До прикладу, Чизайське лісництво висадить десять соток, Кідьошське — п’ятнадцять, а Берегуйфалівське й Маурера — по двадцять соток.

— Нині в лісгоспі вирощено й чекають весни 185 тисяч сіянців, — каже Едуард Тіба. — На гектарі висаджуємо 5—5,5 тисячі рослин. Загалом під час весняної кампанії «Майбутнє лісу — у твоїх руках!» плануємо засадити молодими деревцями трохи більше 33 га.

До цієї роботи лісівники традиційно запрошують учнів тамтешніх шкіл. Таким чином юні прививають любов до роботи в лісі й дбайливе ставлення до довкілля.

Фото надано автором.