Підприємці, які мають там торгові павільйони, повинні перенести їх на територію торгового комплексу «Новий ринок», що на південній околиці обласного центру. Про це йшлося на нараді в міськраді за участю влади та представників ініціативної групи підприємців ринку «Центральний».

Міська влада хоче, аби перенесення торгових павільйонів було для підприємців якомога безпроблемнішим. У меморандумі, який було надано для ознайомлення підприємцям, прописано зобов’язання сторін щодо цього процесу. Проведено перемовини з власниками торгового комплексу «Новий ринок». Вони готові прийняти підприємців і на певний час надати пільгові умови оренди. Луцька міськрада бере на себе зобов’язання щодо покращення транспортної інфраструктури, зокрема, щодо руху громадського транспорту до ринку.

Як і очікувалося, підприємці проти переїзду на «Новий ринок». На зустрічі було прийнято рішення, що управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міськради до 29 листопада створить реєстр підприємців, які підпишуть зобов’язання щодо добровільного переїзду на нове місце. Вони повинні до 15 грудня самостійно перевезти свої торгові павільйони на «Новий ринок». Після 29 листопада почнеться демонтаж тимчасових споруд у визначеному законом порядку.

Щодо звільненої земельної ділянки, то на ній планується створити сквери, зони відпочинку, цікаві атракції, парковку. Територія, на якій нині розташовано ринок, має стати зоною, яка з’єднуватиме Луцький замок і старе місто з центральним парком культури і відпочинку імені Лесі Українки.