Цієї ночі жителі багатьох міст Албанії, а також країн, які з нею межують, прокинулися від небувало потужного підземного поштовху. За даними Європейського середземноморського сейсмологічного центру, його сила сягнула магнітуди 6,4, а епіцентр знаходився на глибині 20 кілометрів.

Сильний поштовх о 3-й годині 30 хвилин найбільше відчули мешканці міста Шияк, розташованого в безпосередній близькості від його епіцентру. А також у Дурресі (за 27 кілометрів від епіцентру) і Тирані (47 кілометрів). Через п’ять хвилин після першого удару земля в цьому районі заколихалася знову — з магнітудою 5,1, а за чотири хвилини був ще один підземний удар магнітудою 5,4. Серію цих підземних поштовхів не витримали старі будинки в названих містах. Чимало жителів позбавилися даху й залишок ночі, а також ранок провели в парках та інших безпечних місцях. Як повідомляють албанські інформаційні агентства, вранці надійшли відомості про те, що загинули дві людини, а понад 150 дістали поранення; а вже пізніше — про 16 загиблих і  майже 600 постраждалих. У східному передмісті албанської столиці містечку Туман людям, які виявилися поблизу, вдалося витягти живими з-під руїн будинку, що обрушився, двох дітей. Доля їхніх батьків поки що невідома. Повідомляється про безліч будівель, які обвалилися, у курортних селищах Адріатичного моря, Дурресі й Тирані. В столиці підземний удар не витримала навіть багатоповерхівка.

Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама у вівторок вранці приїхав до Дурреса, щоб на місці ознайомитися із ситуацією і організувати операцію з розбирання завалів. «Це драматичний момент для всієї країни. Зараз необхідно зберегти спокій і бути пліч-о-пліч одне до одного, вся країна сьогодні на ногах. Після сильного землетрусу в нас серйозні наслідки. На жаль, є і жертви. Запевняю, що всі державні структури одразу після першого поштовху почали активно функціонувати. Інтенсивна робота ведеться в кількох критичних місцях Дурреса й Тумана. Робиться все для порятунку життя людей, які опинилися під завалами. Сміливість! Терпіння! Солідарність!» — процитувало звернення глави уряду електронне видання албанської газети Dita.

Державне інформаційне агентство Північної Македонії повідомило, що землетрус в Албанії найбільше налякав мешканців прикордонних з нею сіл і містечок. Майже всі жителі невеликого Дебера вийшли на вулиці й не полишали їх до ранку, бо після першого найдужчого удару було ще сім меншої сили, магнітудою від 4 до 3, які спричинили величезну паніку серед тих, хто живе на верхніх поверхах будинків.

У Греції албанський землетрус відгукнувся поштовхом магнітудою в 4,6, який налякав жителів міста Патри.