Ним став 47-річний науковець, історик, почесний консул Австрії в Чернівцях Сергій Осачук (на знімку). Головними завданнями, які йому окреслив Президент Володимир Зеленський, є боротьба з контрабандою, незаконними вирубками лісів, покращення інвестиційного клімату та розвиток підприємництва. Нового голову представив перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов.

С. Осачук запевнив, що сформує компетентну, ефективну, енергійну команду управлінців, які надихатимуть на позитивні зміни в Чернівецькій області. «Ми станемо для всіх адвокатами і захисниками. Ми приберемо з вашого шляху всі штучні бар’єри, які дотепер заважали розвивати бізнес та підприємництво. Сьогодні ми віддаємо шану українським воїнам, військовослужбовцям, які зі зброєю в руках боронять українську державу. Але з такою само шаною ми ставимося до кожного, хто створює нові робочі місця. Вони роблять не менший внесок у зміцнення України, ніж солдати. Кожного, хто створить сто нових робочих місць з офіційним праце-
влаштуванням, ми відзначимо крайовими нагородами. А кожного, хто створить тисячу нових робочих місць у нашій області, я особисто буду просити Президента України відзначити державними нагородами», — зазначив він.

Голова ОДА також зауважив, що високий рівень тіньової економіки є вираженням недовіри людей до держави. «Подолання цього дисбалансу, неухильне повернення бізнесу, роботодавців у легальну площину є пріоритетним завданням та викликом для нас усіх. Адже це стане свідченням лояльності та патріотизму до української держави, до українського народу. Цей процес не може бути дорогою з одностороннім рухом. Це рух назустріч одне одному. Тому всі незаконні, корупційні впливи та схеми повинні залишитися в минулому. Ми живемо у прозорому світі, нічого не вдасться приховати. І довіру до держави можна повернути, лише суворо дотримуючись верховенства права і справедливості до всіх», — підкреслив С. Осачук.

Кандидатура новопризначеного голови підтримана більшістю громади Буковини. Люди сподіваються, що розумна, інтелігентна, освічена людина буде хорошим керівником. Поза впливами та корупційними схемами.

Фото автора.