Її назва є зовсім не умовною. Адже йдеться про справжній клас просто неба, розташований у лісовому масиві поблизу автомагістралі Київ — Харків.

Поруч вгніздився офіс державного підприємства «Полтавське лісове господарство», що відзначає своє 90-річчя. До цього ювілею його працівники зробили такий розкішний подарунок, як то кажуть, і собі, й людям, насамперед дітям. Зрозуміло, що творили його лісівники здебільшого з деревини, яка слугує для них підручним матеріалом. Із неї виготовили для класу альтанки, інформаційні стенди, столи та лави для учнів. Є тут навіть оригінальна трибуна-кафедра, яку витесали з велетенського стовбура.

Хоча у «Лісовій школі» можна дізнатися багато цікавого та корисного й без допомоги вчителя чи лектора. Бо на згаданих стендах розміщено чимало яскраво ілюстрованої інформації про флору та фауну рідного краю, а також про те, як жити в гармонії з природою, не завдаючи шкоди довкіллю. Дітям, звісно, знадобляться знання азів безпечної поведінки в лісі, а дорослі уважніше вчитуватимуться в правила полювання чи заготівлі деревини...

За теплої погоди в класі просто неба влаштовуватимуть заняття з природознавчих предметів і виховні години для учнів двох довколишніх загальноосвітніх шкіл — Терешківської та Ковалівської. Власне, перший урок тут уже провели відразу після відкриття, запросивши на нього давніх друзів — активістів шкільного лісництва, що діє на базі Терешківської школи. Так само гостинно зустрічатимуть у «Лісовій школі» й представників інших навчальних закладів.

Зрештою, учнем і випускником цієї школи може стати кожен охочий. Достатньо, проїжджаючи згаданою автотрасою, зупинитися на короткий перепочинок і поєднати, так би мовити, приємне з корисним... Фундатори класу в затінку дерев напівжартома кажуть, що на уроки сюди приходитимуть навіть звірі й прилітатимуть птахи. Та головне, щоб усі, хто її відвідуватиме, старанно виконували домашні завдання, поставлені сьогодні не лише перед лісівниками та іншими фаховими природоохоронцями самим життям...

Фото зі сторінки Полтавського лісгоспу у Фейсбуці.