Європейський інвестиційний банк готовий підписати угоду про надання КП «Запоріжелектротранс» коштів для закупівлі електробусів та великих автобусів у рамках проекту «Міський громадський транспорт України». За їх рахунок місто планує придбати 26 електробусів та 20 автобусів великої місткості. Це питання обговорювалось під час зустрічі міського голови Володимира Буряка з представником ЄІБ, керуючим транспортним сектором Іштваном Хайнцінгером.

Розвиток комунального громадського транспорту — один з найважливіших напрямків діяльності міської влади Запоріжжя. Придбання 95 великих автобусів. Закупівля тролейбусів з автономним ходом. Реалізація програми «Запорізький трамвай». Відкриття нових маршрутів з комунальними автобусами великої місткості. Ці проекти реалізуються за рахунок ресурсів бюджету міста, лізингу.

Наразі Європейський інвестиційний банк готовий підписати угоду про надання коштів облцентру на придбання електробусів для КП «Запоріжелектротранс», а також автобусів. Це підтвердив Іштван Хайнцінгер під час зустрічі. Окрім того, документ мають підписати Міністерство інфраструктури та Міністерство фінансів.

У результаті Запоріжжя може вже наступного року отримати на вигідних умовах кошти для оновлення рухомого складу громадського транспорту.

Фото надано автором.