Місцева художниця Габріель Барні (на знімку) малює картини в стилі письма крапками (dot painting). На її полотнах оживають дельфіни, черепахи, рибалки..."Точки на полотні утворюють своєрідну карту. Наприклад, ось рибалки — для них точки означають, де найкраще вудити рибу", — пояснює майстриня.

Дизайнер Джил Тюрнер, котра виготовляє костюми з традиційними узорами і одягає в них ляльок (на знімку), додає: "Ось ці концентричні точки, можливо, означають будинок — дім не лише у фізичному, а й у духовному просторі. Кожен мотив відображає власний смисл, узори різних племен мають відмінні риси. У аборигенів немає єдиної мови або культури — нині вони говорять ста сорока сімома мовами, а п'ятдесят років тому мов було понад двісті. Австралію до приходу європейців можна уявити як конгломерат кількохсот країн, з власними мовами, звичаями і малюнками." Свою улюблену ляльку Джил назвала Їнді: "Це слово означає "сонце", " вогонь", "світло" мовою одного з племен. Я не хочу називати її просто "дівчинка-абориген", хочу, щоб вона мала ім'я."

Безкоштовна виставка, яку розмістили просто у громадській бібліотеці, триватиме до вісімнадцятого грудня. Охочі можуть придбати роботи.

Фото автора.